Hvad er Aktiv Læring?

Hans Hansen

Hans Hansen

CMO, Soltika

Dette opslag vil hjælpe dig, med bedre at forstå hvad aktiv læring egentlig går ud på. Så hvad er aktiv læring egentlig? Hvorfor er aktiv læring så vigtigt?

Del artiklen

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Dette opslag vil hjælpe dig, med bedre at forstå hvad aktiv læring egentlig går ud på.

Så hvad er aktiv læring egentlig?

Konceptet og ideologien bag ‘aktiv læring’ er fortsat trendende, og har været et varmt samtaleemne i efterhånden en del tid.
Idéen bag aktiv læring er i simple termer; læring igennem berøring eller stimulanser som det kognitive, sanselige eller motoriske. Med andre ord handler det om at barnet er aktiv eller erfaringsmæssigt involveret i læringsprocessen.

Aktiv læring hjælper med at fremme kognitive emner i forbindelse med problemløsning, anvendelse af viden, hukommelse og mere. Ydermere aktiverer og får barnet til at anvende dybere læringsværktøjer frem for blot at anvende barnets overfladiske viden.
Når dit barn engagerer sig med aktiv læring, vil dit barn også kunne associere og huske læring nemmere.

Hvorfor er aktiv læring så vigtigt?

Det viser sig at børn i højere grad har svært ved at følge med i skolen og udvikle sig efter niveau. Dette er til dels skyld i at børn ikke lærer nær så effektivitet som de bør gøre, på deres rejse gennem folkeskolens klassetrin.

I og med, at vi lever i en vækstende digital verden omgivet at digital støj og andre forstyrrende elementer, er det vigtigt at barnets læringskilde også tilpasser sig følgende.

Aktiv hands-on læring giver barnet mere selvtillid, kontrol og bekæmper stress. Derved vil barnet opnå værktøjer til at håndtere det voksne liv og de opgaver som medfølger.

From: LEGO Education, Lifelong learning starts with confidence’

Som forældre, familiemedlem eller generelt bare som voksen, har du med stor sandsynlighed også oplevet hvordan en barndom i de tidlige 00’er og før – legede og brugte fantasien på en anderledes måde, end børn gør og vokser op med i dag.

Soltika går ind for aktiv læring og det sætter tydelige spor i vores produkter. Europa Kommissionens fællesmål nummer 4, hedder “Livslang kvalitetsuddannelse for alle” – og er en vision som vi bestræber os på, at opnå hos Soltika.

Hop ind og besøg os på Facebook, og deltag i debatten her.

Links til studier:

Lifelong learning starts with confidence: shorturl.at/guxF8

Inklusion og vanskelligheder med indlæring: shorturl.at/mxFZ7

HOLD DIG OPDATERET

ANDRE ARTIKLER

Rim og remser

Rim og remser – Vol. 1

Skulle have lyttet til mor Selvom om himlen var blå, var der faldet flere dråber end ti Mor siger altid ”husk nu at tage gummistøvler

Velkommen til Soltika Universet

Dine første skridt i Soltika’s Univers. Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up. – Pablo Picasso Fødslen

Udforsk Soltika's lærende projekter

 • Tilbud Udsolgt
  STEAM

  Elektronik I Hjemmet

  DKK169.00 Tilføj til kurven
 • Tilbud
  STEAM

  Sæbe Laboratoriet

  DKK169.00 Tilføj til kurven
 • Tilbud
  STEAM

  Raketvidenskab

  DKK169.00 Tilføj til kurven
 • Tilbud